Privilegiile demnitarilor

Un singur lucru ar trebui făcut în România și s-ar rezolva, prin efect de domino, aproape toate problemele societății: să dispară privilegiile demnitarilor.
Luați privilegiile cohortelor de secretari de stat și șefi de instituții și să vedeți cum se vor găsi brusc soluții și pentru traficul înfiorător, și pentru lipsa locurilor de parcare, și pentru dezastrul de la CFR, și pentru cozile de la ghișee și tot așa. Unde mai pui că ar rămâne foarte mulți bani la buget. Ia nu mai dați secretare personale, directori de cabinet și șoferi personali nimănui, cu excepția miniștrilor și președintelui.
În prezent demnitarii nici măcar nu au obligația de a se prezenta la serviciu (opțiune pe care mulți o și folosesc, inclusiv la IICCMER, unde unii nu calcă cu săptămânile). Ce li se întâmplă? Absolut nimic.
Cred și eu că e bătaie mare pe ciolan când ai salariu de aproape 2000 de euro, șofer, secretara, director de cabinet, fără absolut nicio obligație. Ia tăiați salariul la jumătate și luați toate celelalte avantajele, să vedeți cum nu va mai fi buluc la funcții.