PROIECTE

Deși inițial ne-am dorit ca CSIC să fie o cupolă pentru cercetările noastre, departe de presiunile ideologice din sistemul public, ne-am adaptat foarte repede la realitatea din domeniu. Întrucât eram deja cunoscuți pentru activitățile noastre (de exemplu, prin realizarea documentarului „Demascarea” cu un buget minuscul, de doar 4.000 de euro), ni s-au solicitat propuneri de proiecte pentru a primi finanțări. Așa am ajuns să avem o activitate publică mult peste ceea ce ne imaginasem noi inițial.
Prima prioritate a fost, încă de la început, fostul penitenciar Pitești. După ce am avut primele contacte cu Maria Axinte, am stabilit de comun acord să readucem subiectul în prim plan, punând accentul pe foștii deținuți politic. Așa s-a născut ideea unei școli de vară și, mai apoi, dorința de a amenaja un memorial în acea parte a închisorii pe care familia Axinte o avea în proprietate. Ambele proiecte ne-au reușit: școala de vară există încă din 2012, iar Memorialul Închisoarea Pitești este azi o realitate și dispune de cea mai frumoasă expoziție permanentă din țară. Vezi mai jos scurte descrieri ale principalelor noastre activități din 2012 până azi.

 

DEZBATERILE CSIC – ATELIERELE CSIC – ȘCOALA DE VARĂ FENOMENUL PITEȘTIGALA ISTORIEI CONTEMPORANEO SÂMBĂTĂ ÎN ÎNCHISOAREALTE EVENIMENTE