Împotriva minciunilor

Dragii mei,

Am tăcut și voi tăcea în continuare legat de situația pe fond de la IICCMER. Dar pentru că au circulat și circulă multe minciuni despre mine pe la colț de stradă, sunt obligat să fac câteva precizări.

În decembrie 2018 mi-am depus cererea de renunțare la funcția de director general. Motivele le cunosc toți cei dinăuntru, nu voi insista. Foarte pe scurt: de-a lungul anului 2018 am descoperit împreună cu juridicul o serie de lucruri extrem de grave și ne-am zbătut împreună (alături de toți ceilalți membri ai Comitetului Director) să le îndreptăm. Acest lucru ne-a atras antipatia președintelui executiv. În timp, lucrurile au degenerat și s-a ajuns la un blocaj cvasitotal. Când ne-am convins că nu există nicio dorință de a intra în legalitate, am decis să nu continuăm o relație dăunătoare pentru toate părțile.

Prin urmare, aș vrea să precizez public, pentru toți cei din domeniu, care mă asociază încă cu președintele executiv: plecarea mea din funcție s-a făcut la cerere (de altfel, au plecat și toți ceilalți membri ai Comitetului Director) și mă dezic total de acțiunile domniei sale la conducerea instituției din ultima jumătate de an. Nu pot decât să regret că instituția și subiectul pe care ar trebui să îl deservească au de suferit, cu atât mai mult cu cât mai sunt (încă) o serie de oameni foarte valoroși și cinstiți care rezistă pe baricade, în ciuda unor salarii batjocoritoare.

Aș fi vrut să evit și această ieșire publică, dar nu înțeleg de ce ar trebui să am de suferit la nesfârșit din cauza unor neadevăruri răspândite de cei cărora le e frică de adevăr. Timpul le va lămuri pe toate. Eu țin doar să pun un început bun unei noi etape în viața mea personală și profesională deopotrivă. Cred că acest lucru nu se poate face câtă vreme lumea nu știe că voi alege mereu, cu ajutorul lui Dumnezeu, să renunț la bani și poziții (pe care nu le-am dorit și nu le-am cerut) ca să rămân cinstit față de crezurile mele.