Folosirea istoriei

Digi24: Crucea de la Valea Uzului este legionară, susține Kelemen Hunor

Sunt mai multe lucruri în neregulă cu știrea aceasta:

  1. Faptul că este „leneșă”, preia o declarație a unui om politic, fără să prezinte nicio părere a vreunui specialist sau măcar o poză decentă (din ce se vede aici, nu văd nimic legionar, doar un individ care s-a suit în mod stupid pe cruce). Motivul (intuit): pentru că știrea convine politicii editoriale a lui Digi24, anti-guvernamentală.
  2. Faptul că un om politic folosește sperietoarea corectitudinii politice și a traficului de influență pentru jocurile naționaliste proprii. Motivul: electoral, UDMR caută din când în când să culeagă simpatia etnicilor maghiari pe teme naționaliste, ca nu cumva aceștia să-și aducă aminte că partidul în cauză nu face nimic util lor sau țării. (Ceea ce-mi aduce aminte de bancul trist: „Ce sunt alegerile în România? Metoda de a desemna cine guvernează alături de UDMR.)
  3. Inepția amenințării ordonatorului principal de credite (Guvernul) cu o plângere la o instituție din subordine (Institutul Wiesel). Care, trebuie să recunoașteți, e cea mai tare dintre toate. Motivul: Kelemen Hunor știe că lobby-ul evreiesc pentru instituție e de multe ori mai puternic decât Guvernul României.

Pe scurt: nicio dezbatere istorică, argumentată, doar tradițonalul bâlci politic de prost gust. De multe ori îmi vine să parafrazez pe cineva, nu spun cine: jos labele de pe istorie!