Donează

Centrul de Studii în Istorie Contemporană este o organizație non-profit care s-a născut din pasiunea pentru istoria recentă, liberă de presiuni ideologice. Nu am avem nicio sursă de finanțare constantă. Facem cercetare în timpul liber, fără niciun beneficiu material, și organizăm evenimente atunci când ni se ivesc oportunități de finanțare. Cheltuielile curente (domenii on-line, găzduire, contabilitate etc.) le asigurăm din fondurile noastre personale. Uneori plătim din buzunarul propriu și mici cheltuieli legate de proiectele pe care le sprijinim, cum este Casa Elisabeta Rizea.

Ne-am bucura să vedem că munca noastră contează și că membrii micii noastre comunități își doresc cu adevărat să existăm în continuare. Nu vom ajunge niciodată să plătim salarii sau colaboratori, dar dacă am putea să ne acoperim cheltuielile curente din donații ar fi o mare realizare. Ca orice oameni care fac ceva în România, primim critici sau sfaturi despre cum ar trebui să lucrăm sau ce ar trebui să facem. De multe ori am primit și laude și confirmări că e important să ne continuăm activitatea. Vrem să credem că nu au fost doar de complezență și că se găsesc câțiva oameni care să ne sprijine și concret, oricât de puțin. Sincer, banii nu ne-au motivat niciodată. De altfel, ceea ce am reușit să facem până acum, fie că vorbim de proiectele noastre, fie că vorbim de site-ul acesta, a fost întotdeauna fără niciun câștig material și, cu toate acestea, ne-am străduit să ne păstrăm standardele de calitate. Și vom face la fel și de acum înainte, pentru că doar așa știm să lucrăm.

Cum instituțiile de stat sunt confiscate de interese politice, de discurs corect politic care ignoră faptele sau pur și simplu de veșnicii sinecuriști transpartinici, noi credem că e important să existe și voci independente care vorbesc despre istoria recentă. Veniți alături de noi!

1. Prin transfer bancar:

CSIC – Centrul de Studii în Istorie Contemporană
Bucureşti, România
CIF: 29860577

IBAN RON: RO62 BACX 0000 0009 4535 8000

 

2. Prin Pay Pal: